Over mij

Tijdens mijn persoonlijke 'reis' ontdekte ik dat ik iets heel essentieels over het hoofd had gezien.. Toen veranderde mijn leven echt!

Hai, ik ben Madelon, Selfcare en Self Love Coach en Happy Being. Een Happy Being staat voor mij voor een vrouw die licht en gelukkig leeft, vanuit haar hart. Dat is wat ik nu mag ervaren, maar dit is niet altijd zo geweest.

Ik neem je mee naar mijn 28e levensjaar. Ik had toen het leven waarvan je zou zeggen: ‘zij heeft het écht goed voor elkaar’. Ik woonde samen met mijn toenmalige vriend in een fantastisch huis aan de singel in Utrecht. We hadden allebei een goede baan, leuke vrienden en familie. Maar ik was ook veel aan het werk, had veel sociale afspraken en ging maar door. De focus lag vooral op het doen en was naar buiten toe gericht. Ik legde de lat hoog. Zo deed ik een 3-jarige opleiding naast mijn werk als leerkracht, wilde ik ook al mijn vrienden blijven zien, moest het huis netjes aan kant en moest ik er zelf ook tiptop uitzien.

Het gevolg hiervan was dat ik nauwelijks in het moment leefde. Ik was alleen maar aan het plannen en regelen. Als iets anders ging dan verwacht was ik uit het veld geslagen. Het was mijn lijf dat mij in 2013 een halt toeriep. Het begon signalen te geven. Vermoeidheid, veel onrust, spanning in mijn nek en buik en op zondagavond niet in slaap komen. Daarnaast stond mijn hoofd niet stil, ik bleef maar piekeren. Een periode van overspannenheid volgde en mijn wereld stond gedwongen stil.

In die periode van stilstand merkte ik voor het eerst dat het anders mocht. Ik besloot te veranderen van mijn werk van leerkracht naar Remedial Teacher. Die beslissing hielp. Voor even. Het piekeren bleef namelijk aanhouden. Daarnaast ontstond er een gevoel van ‘is dit het nou?’ met de bijbehorende onrust in mijn lijf.
Ook twijfelde ik aan mijn relatie. ‘Ben ik gelukkig? Hebben we een toekomst samen?’ Ik wist het niet. Na heel veel wikken en wegen beëindigde ik onze bijna 10-jarige relatie. Met als gevolg dat ik geen vaste woonplek meer had en ineens totaal op mezelf was aangewezen. Toch dacht ik dat het door deze grote veranderingen wel beter zou worden.

Helaas bleek dit niet het geval. Ik bleef me ongelukkig voelen. Tot de dag kwam dat ik besefte dat het zo niet langer kon. Ik had hierbij hulp nodig. Zodoende kwam ik via een vriendin bij mijn eerste coach. Dat was een fijne ondersteuning! Jaren van persoonlijke ontwikkeling volgde, ik merkte dat dit mij enorm hielp.

Stap voor stap viel ook het kwartje waarom ik me eerder nog niet gelukkig voelde. Ik had namelijk iets heel essentieels over het hoofd gezien. Ik had dan wel grote beslissingen genomen en de buitenwereld om mij heen veranderd, maar mijn binnenwereld was nog steeds hetzelfde! Ik dacht nog steeds dat ik er altijd eerst voor anderen moest zijn, dat ik altijd mijn best moest doen en geen fouten mocht maken. Ik bleef van binnen dus eigenlijk doen wat ik altijd deed en kreeg zodoende dus steeds wat ik altijd al kreeg.

Door de ‘innerlijke reis’ die ik was gestart ontdekte ik dat het anders mocht. De manier waarop ik dacht, hoe ik me voelde en hoe ik mezelf zag. En ook het leren luisteren naar mijn lichaam, rust nemen, het kennen van mijn eigen waarden, mijn self talk en last but not least; het voelen van liefde voor mezelf <3

Ik leerde (weer) vertrouwen op mijn hart en intuïtie.

Een nieuwe start..

Toen ik deze vaardigheden onder de knie kreeg startte mijn reis op weg naar een Happy Being. Ik ontdekte dat mijn hart en intuïtie enorme raadgevers zijn. Ik hoefde er alleen maar naar te leren luisteren en de kracht ervan te ervaren. Hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen. Ik leerde om voor mezelf op te komen, mijn grenzen aan te geven en echt mijn eigen weg te gaan, ongeacht wat anderen daarvan vonden. Ik ontwikkelde een nieuw stevig fundament. Ik weet nu duidelijk wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Ik neem mijn eigen beslissingen vol vertrouwen en voel me licht en gelukkig. In 2018 ontdekte ik mijn missie. Andere vrouwen deze manier van leven leren.

Sinds ik die missie heb ontdekt voel ik nog meer innerlijke rust. Het voelt alsof ik nu weet waarom ik dit alles eerder heb ‘moeten’ ervaren. Ik zie het als levenslessen en een bak ervaring die ik nu mag doorgeven aan jou als vrouw. Vrouwen die – net als ik heb gedaan – veel in hun hoofd zitten en daar rondjes in blijven draaien. Die aan het eind van de dag weinig energie meer over hebben omdat ze er veel voor anderen zijn. Die vooral bezig zijn met de buitenwereld. Maar ook al ergens voelen nu dat het anders mag! Dat ze zichzelf op nummer 1 willen zetten en meer op hun gevoel willen vertrouwen. Die voelen dat ze willen stralen en hun eigen weg mogen gaan. En dolgraag willen leren hoe dit te doen. Yessss!


Zo dat was me even een verhaal hè?

Wat goed dat je al tot hier bent gekomen. Genoeg serieus geweest nu, tijd voor wat luchtige ‘lichte’ feitjes over mij:

  • Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor chocolade, vooral gecombineerd met caramel. Die van Milka of van Tony’s graag ;). (Ik krijg er spontaan zin in nu ik dit typ.)
  • Sinds ik mijn e-reader heb lees ik elke avond voor ik ga slapen. Juist even geen studieboeken maar heerlijke romannetjes waarmee ik in slaap val.
  • Ik ben steeds nieuwsgieriger naar de mystieke dingen in het leven. Zeg nou zelf; het is toch een wonder dat we hier zijn? 🙂 Heerlijk om daar een beetje over te filosoferen onder het genot van een wandeling of lekker drankje.
  • Ik herontdek de laatste tijd steeds meer dingen die ik ook als kind heerlijk vond. Wandelen in de natuur, dansen, skeeleren of creatief bezig zijn. Heerlijk om een beetje te ‘klooien’ en niet meer zoveel van mezelf te moeten :).

Nu ben ik ook heel nieuwsgierig naar jou!

Ik vind het super leuk dat je er bent en ben heel benieuwd naar jou. Wat heeft je hier op mijn site gebracht? Wie ben je? En waar loop je op dit moment tegenaan in je leven?

Één van mijn veelgebruikte quotes is: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg..‘ Als er op dit moment iets wordt geraakt door deze quote of je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul dan hieronder het formulier in.

Ik heb diverse tools in handen die jou zomaar een zetje in de goede richting kunnen geven. Dat kan een korte tip zijn, een meditatie of verdiepende sessies. Ik denk graag met je mee wat past bij jouw situatie.

Laat het me weten via onderstaand formulier, op werkdagen krijg je binnen 24 uur bericht.

Contact